Akoestiek in de zorg verbeteren

Wat is het probleem?
Het probleem nagalm (ook wel ervaren als een korte echo) ontstaat door het veelvuldig gebruik van harde materialen in het interieur. In veel  wacht- en behandelruimten is het interieur vrij sober door een harde vloer, weinig inrichting en gebrek aan zachte vlakken zoals gordijnen en stoffen meubels. Patiënten en zorgpersoneel  ervaren slechte verstaanbaarheid waarbij de privacy vaak in het geding komt. 

Wat is de oplossing?

In het kort: voldoende zachte, c.q. Absorberende, materialen op harde reflecterende vlakken aanbrengen. Er zijn diverse producten en materialen om het akoestisch klimaat aangenaam te maken. Zo kunt u denken aan het creëren van meer privacy door het plaatsen van afschermpanelen uit de Silent Office reeks. Afschermpanelen zorgen ervoor dat geluid minder de ruimte in verspreid wordt. Absorptiematerialen onder tafels aanbrengen behoort niet tot de oplossingen.

Producten voor wanden

Voor het verminderen van reflecties die afkomstig zijn van de wanden kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld Silent Office wandpanelen, Soundstone Baffles en diverse Flamex en Akotherm producten. Eén wand in uw ruimte voor een derde bekleden geeft vaak al een bijzonder resultaat.

Producten voor plafond
Voor het verminderen van reflecties vanaf het plafond, vooral in hoge ruimten, kunt u denken aan producten(materialen) zoals plafondeilanden van Silent Office, Soundstone Systeemplafond platen en Baffles en diverse designs uit de Flamex productreeks. 

Wat heb ik nodig om de akoestiek te verbeteren?
Bij het toepassen van 50% van het vloeroppervlak aan akoestisch producten in de verbetering redelijk tot goed te noemen (voorbeeld:  100 m² vloeroppervlak, toevoegen minimaal 25 á 30 m² absorptievlak).  In de praktijk blijkt echter dat een percentage van 25 à 30% al voldoende verbetering geeft.

Geluidsisolerende deuren
Naast een slechte akoestiek in zorginstellingen en de dokterspraktijk zijn ook de toegangsdeuren tot de verschillende vertrekken, zoals behandel, wacht- en spreekkamer, vaak een probleem. Standaard deuren bieden weinig privacy door gebrekkige isolatiewaarden. In ons assortiment vindt u hoogwaardige deuren van hout en staal met isolatiewaarden tot wel 47dB(a).

Hieronder vindt u de producten voor het beteren van de akoestiek in uw praktijkruimte

Filteren
Filteren

Projectbegeleiding 
Heeft u hulp nodig bij het kiezen van producten en het toepassen hiervan dan kunnen wij u op drie manieren van dienst zijn:

  1. Neem contact met ons op via de Contactpagina.  Email/App van te voren of via de pagina tenminste drie foto’s van de ruimte naar ons.
  2. Breng een bezoek aan de Winkel. Neemt u in dit geval wat foto’s/tekeningen van ruimte mee.
  3. Laat een nagalmmeting op locatie uitvoeren door een van onze specialisten en ontvang een rapport en een plan van aanpak (aan een meting zijn kosten verbonden en worden uitsluitend bij zakelijke klanten uitgevoerd).