Terug naar overzicht

Vleugel demper set

Akoestische set van 3

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
100% of 100

Vleugel dempers die ook functioneren als onderzetters. Deze set bestaat uit drie resonantie dempers voor het isoleren van trillingen die via de poten van uw  vleugel door worden gegeven aan de vloer. De dempers zijn voorzien van een licht glanzende zwarte poedercoating, afgewerkt met een slijtvast vinyl bekleding aan de bovenzijde.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
M1242V 156 x 156 x 30 Zwart
€ 133,00
(p. st.)
1 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)

Geschikt voor:
Een vleugel met 3 poten of wielen.

Minder geschikt voor:
Instrumenten zwaarder dan 400 kg en/of met poten/wielen groter dan 155 x 155 mm. 

 

Staffel korting

Wat het is en doet
Deze vleugel dempers isoleren trillingen en dienen als vloer beschermende onderzetters. De dempers zijn gemaakt van zwart gecoate stalen elementen met aan de onderzijde Regufoam D300 trillingsisolatie (het stalen element kan de vloer niet raken). De dempers verminderen contactgeluid naar de omgeving, wat meestal de buren zijn, door dat ze functioneren als een ‘veer’ tussen het instrument en de vloer. Door het verminderen van resonanties kunnen de klanken van de vleugel, in sommige gevallen, positief worden beïnvloed, de vleugel kan wat voller en zuiverder gaan klinken omdat de energie niet in de vloer verdwijnt. De dempers zijn hier overigens niet voor ontwikkeld.

Waar toe te passen
Gebruik deze demper set om geluidsoverlast door contactgeluid van het instrument naar bijvoorbeeld de buren te verminderen. De dempers kunnen ook worden toegepast als de vleugel een podium of een verhoging in resonantie zet.  Een podium of lichte vloer kunnen door resonanties, trillingen, een vertekend geluidsbeeld geven.  U kunt de dempers ook als onderzetters gebruiken ter bescherming van uw vloer. De vleugel is niet te verschuiven staande op deze dempers.

Wat zijn de eigenschappen
De vleugel demper set bestaat uit een dubbel stalen element met aan de onderzijde het hoogwaardige trillingsisolerende Regufoam D300. Een stevig en robuust schuimmateriaal dat jaren lang de trillingen van uw instrument zal isoleren.

 • Afmetingen: 156 x 156 x 35 mm.
 • Demper hoogte onbelast: 35 mm.
 • Kleur: Zwart (RAL9005).
 • belasting: 400 kg voor de hele set.
 • 1 set = 3 Vleugel trillingsdempers (onderzetters).

Aandachtspunt
De afmeting van de poten of wieltjes van het instrument mogen niet groter zijn dan 155 x 155 mm.  Voor het dempen van luchtgeluid (klanken) afkomstig van het klankbord kunt u gebruik maken van  Akotherm GG.

Klinkt uw vleugel na het aanbrengen van deze set nog steeds te fel? Dan is het nodig om de akoestiek van uw ruimte aan te pakken. Op onze tipspagina ‘Akoestiek verbeteren’ leest u alles over ruimte akoestiek. Heeft u nog steeds vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vleugel demper set
Uw waardering