Terug naar overzicht

Piano Akoestiekpakket

Absorptie & Isolatie

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Het Piano Akoestiekpakket is een complete set voor het isoleren van trillingen en het absorberen van pianogeluid. Dit pakket bevat 3 absorptiepanelen, die u tussen de wand en de piano schuift, en een set akoestische demper met trillingsisolerende eigenschappen. De absorptiepanelen in de set zijn voor het absorberen van (teveel) pianogeluid afkomstig van het klankbord. De 4 piano dempers zijn voor het isoleren van trillingen die via de poten of wielen van uw  piano door worden gegeven aan de vloer.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
Stel (noun) / Bevestigd / Vastgelegd M1242 Zwart
€ 239,00
(p. st.)
1 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)

Geschikt voor: Het absorberen van klanken en isoleren van trillingen van een staande piano

Minder geschiktvoor:Een piano zwaarder dan ± 525 kg en/of met poten of wielen groter dan 155 x 155 mm.

Staffel korting

Wat het is en doet
Dit complete pakket heeft producten voor het absorberen (dempen) van pianogeluid en het isoleren van trillingen, contactgeluid.

De absorptiepanelen in dit pakket verminderen het directe aanstralen van pianogeluid tegen de achterliggende wand. De panelen absorberen de vaak te felle pianoklanken in uw ruimte wat de overlast naar de buren kan verminderen en de weergave van de piano warmer aan doet horen.

De piano dempers in het pakket verminderen contactgeluid naar de omgeving, vaak de buren die wat overlast ervaren. Door het verminderen van resonanties kan het pianogeluid, in sommige gevallen, positief worden beïnvloed, de piano kan dan wat voller en zuiverder gaan klinken. De dempers zijn hier overigens niet voor ontwikkeld.

Waar toe te passen
Het piano akoestiekpakket is in iedere ruimte toe te passen, zowel voor de piano in de woonkamer, die voor overlast zorgt naar de omgeving, als voor de piano in een studio of popoefenruimte. Deze set kan worden toegepast als ‘Plan B’ wanneer u niet heel uw ruimte akoestisch wilt of kunt isoleren met bijvoorbeeld voorzetwanden (wat overigens voor het isoleren van een ruimte wel beter is).   

Toepassingsvoorbeeld
Een relatief lichte ondergrond, zoals een podium of een dunne, lichte verdiepingsvloer, kan door resonanties van een piano of vleugel in beweging worden gebracht. Trillingen gaan onder de scheidingsmuur door en worden bij de buren hoorbaar. Dit kunt u verminderen door de piano op de trillingsdempers uit deze set te zetten. Door het toepassen van deze piano dempers ontstaat er een onderbreking tussen het instrument en de ondergrond met als resultaat minder contactgeluid.

Wat zijn de eigenschappen
De demper set bestaat uit een dubbel stalen element met aan de onderzijde het hoogwaardige trillingsisolerende Regufoam D300. Een stevig en robuust schuimmateriaal dat jaren lang de trillingen van uw instrument zal isoleren. De absorptiepanelen, met afgeronde hoeken, zijn gemaakt van een gladde polyesterwol. De stevige persing zorgt ervoor dat de panelen niet inzakken, vastlijmen is dus niet nodig.

Specificaties piano dempers:

 • Afmetingen: 156 x 156 x 35 mm.
 • Demper hoogte onbelast: 35 mm.
 • Kleur: Zwart (RAL9005).
 • belasting verdeeld over 4 dempers: 525 kg.
 • 1 set = 4 Piano dempers (piano onderzetters).

Specificaties absorptiepanelen

 • Afmetingen: 1190 x 465 x 50 mm.
 • Kleur: Zwart.
 • Absorptieklasse A.
 • 1 set = 3 panelen.

Aandachtspunten

 • Piano dempers – onderzetters:
  De afmeting van de poten of wieltjes van de piano mogen niet groter zijn dan 155 x 155 mm.
 • Absorptiepanelen:
  Voor de absorptiepanelen in deze set heeft u geen lijm nodig. De panelen schuift u eenvoudig tussen de wand en de piano, ze blijven vormvast uit zichzelf rechtop staan. Met de afstand tussen panelen en de piano kunt u wat spelen tot u de klank van uw smaak hoort.

Vragen?
Klinkt uw piano na het toepassen van dit pakket nog steeds te fel? Dan is het nodig om de akoestiek van uw ruimte aan te pakken. Op onze tipspagina ‘Akoestiek verbeteren’ leest u alles over ruimte akoestiek. Heeft u nog steeds vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Piano Akoestiekpakket
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!