Terug naar overzicht

Flamex GW

Absorptie plaat

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Flamex GW is een absorptieplaat gemaakt van geluidsabsorberend en brandveilig melamineschuim, voorzien van een toplaag van glasdoekweefsel (GW) in de kleur grijs. Het product is uitermate geschikt om toe te passen in machinekamers en apparaat- en machinebehuizingen zoals pompen en aggregaten.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
W0924 1000 x 600 x 25 Grijs
€ 65,42
(p. st.)
6 st.
W0053 1000 x 600 x 40 Grijs
€ 82,80
(p. st.)
0 st.
K0924 1200 x 1000 x 25 Grijs
€ 128,43
(p. st.)
0 st.
K0053 1200 x 1000 x 40 Grijs
€ 163,17
(p. st.)
0 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
Flamex GW is een akoestische plaat gemaakt van geluidsabsorberend melamineschuim, voorzien van een toplaag van glasweefsel (GW) in de kleur grijs. Het product absorbeert vooral geluid in het middenfrequente gebied. De brandveilige, stootvaste toplaag beschermt het melamineschuim tegen binnendringen van vocht en olie. Daarnaast is de toplaag dusdanig sterk dat het een goede bescherming biedt tegen beschadigingen van het schuim.

Waar toe te passen
Flamex GW is hittebestendig tot 150°C en wordt daarom o.a. toegepast voor het absorberen van motorgeluid bij verbrandingsmotoren waar weinig ruimte is, bijvoorbeeld in een motorbehuizing, aggregaat- en compressoromkasting. Door het CE keurmerk is Flamex GW ook een ideaal product voor het stiller maken van de machinekamer in schepen en jachten. Door de hittebestendige GW toplaag kan het materiaal ook worden toegepast onder de motorkap in auto’s, bussen en campers, maar alleen op een vlakke ondergrond, Flamex GW is niet buigzaam.

Wat zijn de eigenschappen

 • Geluidsabsorberend
 • Thermisch isolerend
 • Zelfklevend
 • Hittebestendig: -43 °C tot +150 °C continu
 • Bescherming tegen invloeden van water, olie en brandstoffen
 • Lichtgewicht
 • Densiteit: 11,5 kg/m³
 • CE gecertificeerd

Montagetips
Flamex GW platen zijn gemakkelijk op maat te maken en zelfklevend. Melamineschuim is erg licht en kan het beste worden verwerkt nadat het 12 uur geacclimatiseerd is in de ruimte waar het wordt toegepast. Dit product heeft een rek en krimp van ongeveer 3%. Let op: de platen kunnen alleen op en rechte en vlakke ondergrond gemonteerd worden worden. Behandel het schuim voorzichtig en buig het niet door. Dit voorkomt beschadigingen.

Gratis productmonster
Overtuig u zelf van onze productkwaliteit en vraag een gratis monster aan. Vult u het Contactformulier in met uw adresgegevens dan sturen wij zo spoedig mogelijk een productmonster naar u toe.

Specifications
Meer informatie
Omschrijving Plaat
Kleur Grijs

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Flamex GW
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!