Ventileer ruimten geruisloos met Aeropac & Sonair ventilatie-units.

Stille ventilatie-units vergelijken

Akoestische ventilatie sets; het belang van (stil) ventileren

Goed ventileren is om meerdere redenen belangrijk. Goede ventilatie zorgt naast voldoende frisse lucht, in bijvoorbeeld een geluidsstudio of slaapkamer, ook voor minder vocht in een ruimte. Daarnaast vermindert de juiste manier van ventileren ook gezondheidsklachten als pollenallergieën en irritatie aan de slijmvliezen of luchtwegen.


De ventilatie units

Aeropac SN

De Aeropac SN is een ventilatie unit met een extreem stille ventilator. Door het gebruik van geluiddempende materialen in de behuizing worden mechanische en luchtstroom geluiden geminimaliseerd. De Aeropac SN koelt de lucht niet, m

aar filtert deze wel.

De bediening van de Aeropac zit aan de voorzijde van het apparaat, hiermee wordt het apparaat in- en uitgeschakeld, de luchtopbrengst geregeld en de timer ingesteld. Met de traploos regelbare schuiven aan beide zijkanten van de unit kunt u de luchtopbrengst verder afstellen of geheel afsluiten.

Aeropac set
De Aeropac SN bieden wij als set aan, in deze set vindt u alle producten die u nodig heeft om stil te ventileren:

• Aeropac SN unit.
• Montagesjabloon.
• Bevestigingsschroeven.
• Snoer: lengte 4,50 m.
• Standaard G3 filter.
• Doorvoerbuis, Ø 80mm, incl. insectenrooster.
• Kunststof muurrooster (kleur wit).

Sonair 3.0

De vernieuwde Sonair 3.0 is de opvolger van de Sonair A+ en F+. Deze unit voert, net als de Aeropac SN, lucht aan vanuit een andere ruimte of van buiten. Daarnaast biedt de Sonair ook de mogelijkheid om de binnenlucht van uw ruimte mee te filteren samen met de aangevoerde buitenlucht. De onderzijde van het apparaat heeft een rooster dat geopend en gesloten kan worden. 
Ook de Sonair kan zorgen voor een permanente en gecontroleerde ventilatie door toevoer van verse, gefilterde binnen- of buitenlucht. De Sonair 3.0 wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee het apparaat wordt in- en uitgeschakeld en de luchtopbrengst wordt gedoseerd.

Sonair set samenstellen
Om met de Sonair 3.0 aan de slag te gaan heeft u de volgende toebehoren nodig:
Sonair 3.0
• Muurrooster (kunststof of gietijzer).
• Doorvoerbuis

Geluidsniveaus

Specificaties Aeropac SN
Geruis apparaat bij 60 m³/h (mit A0 = 10 m2) Lpa = 24 dB(A). Gemeten conform de DIN EN ISO 3741. Geluidsmeting conform de DIN EN ISO 140-10 met een standaard G3 filter:
• Met twee schuiven geopend = 50 dB(a).
• Met één schuif geopend = 53 dB(a).
• Alle schuiven gesloten = 57 dB(a).
Specificaties Sonair 3.0
(Momenteel nog niet beschikbaar).

Welke unit kies ik nu?

Beide ventilatie-units zijn bijzonder stil tijdens het ventileren en laten bovendien weinig geluid door van binnen naar buiten en vice versa. Bij een ventilatie capaciteit van ongeveer 80% wordt de luchtstroom van beide units wel hoorbaar. Qua uiterlijk valt het op dat de Aeropac SN glanzend wit is en de Sonair mat wit van kleur. Een voordeel van de Aeropac is dat het een complete set betreft wat voordeliger is voor u. Ook is de garantieperiode langer dan die van de Sonair unit. De Sonair heeft als extraatje een afstandsbediening.

Vragen?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen, neemt u dan contact met ons op. U bent ook van harte welkom in onze winkel voor een demonstratie van beide units. Het bestellen van een stille ventilatie-unit kan op de productpagina van Aeropac of Sonair.