In deel 2 laten we u zien hoe we de vloer van de Hummer H1 hebben aangepakt.

Showcase Hummer deel 2: geluidsisolatie en ontdreuning van een Hummer H1

Bodemplaat en tunnel isolatie
Hieronder ziet u het filmpje waarin de bodemplaat van de Hummer wordt geïsoleerd met Vibraflex Extreme en Isomat VM. Het soepele alternatief STP Bomb is ook geschikt voor de bodemplaat. Onder "bodemplaat" wordt ook verstaan het schutbord, versnellingtunnel, wielkasten en natuurlijk de vloer van een voertuig.

Stap 1
Voordat u geluidsisolatie aanbrengt op de vloer van de auto, dient u de ondergrond eerst grondig schoon te maken en te ontvetten. Gebruik voor het ontvetten bijvoorbeeld remreiniger.

Stap 2
Snij de ontdreuningsplaten op maat, voordat u deze platen verwarmd. Het snijden gaat dan makkelijker. Plaats na het snijden de platen op de plekken waar u ze wilt plaatsen. U ziet zo of de platen goed passen.

Stap 3
Wij raden u aan om de ontdreuningsplaten te verwarmen. Hier worden de platen soepeler van, waardoor de montage eenvoudiger zal gaan. In de video gebruiken we hiervoor een hete lucht föhn, maar u kunt de platen bijvoorbeeld ook op de verwarming leggen.

Stap 4
Verwijder de beschermfolie van de zelfklevende laag. Plaats vervolgens de ontdreuningsplaten op de vloer. Druk de platen goed aan (of gebruik een aandrukroller), zodat er geen lucht tussen de vloer en de platen blijft zitten.

Stap 5 (optioneel)
Ook de drempels onder de de deuren kunnen ontdreund worden. Hierdoor wordt contactgeluid tegengegaan.

Stap 6 (optioneel)
Door het plaatsen van Isomat VM kunt u de geluidsisolatie nog verder verbeteren. Dit product heeft een slijtvaste toplaag, waardoor het ook als vloermat in de auto kan dienen.

Meer informatie over voertuig isolatie
Op de pagina met oplossingen voor Voertuig isolatie vindt u de probleemgebieden die het meest voorkomen. Meer tipspagina's over diverse typen voertuigen vindt u hier:

Vragen? Contact
Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neemt u dan contact met ons op, wij geven u graag zo snel mogelijk antwoord op uw vragen. Wilt u liever meteen antwoord op uw vragen? Bel ons dan op (+31) 0183-643885.