Op zoek naar een oplossing voor het isoleren van pianogeluid? In dit artikel leggen wij in een aantal simpele stappen uit hoe u dit kunt aanpakken.

Geluidsoverlast door een (vleugel)piano

Veel mensen kunnen heerlijk genieten van pianomuziek. Minder leuk wordt het als uw pianomuziek voor ergernis zorgt bij uzelf, uw huisgenoten of uw buren. Wilt u graag weten hoe u de piano kunt dempen ? Wij adviseren u graag!

Wat komt aan bod op deze pagina:

 • Twee soorten geluidsoverlast: hoe ontstaan ze, hoe lost u ze op en wat is het resultaat?
  • Luchtgeluid
  • Contactgeluid
 • Ervaringen van een klant

Twee soorten geluidsoverlast
De meest voorkomende klachten ontstaan wanneer pianisten in een rijtjeshuis of appartement wonen. Piano spelen zonder geluid is onmogelijk en helaas kunt u een piano niet zomaar zachter zetten. U kunt een piano wel zachter laten klinken met de materialen uit onze Akoestiekwinkel.

We onderscheiden twee soorten geluidsoverlast: luchtgeluid en contactgeluid.

Luchtgeluid

 1. Probleem:
  De klanken van het instrument worden door de lucht verspreid en worden tegen de muren aangestraald. Zeker in een ruimte met een matige of slechte akoestiek kan dit zorgen voor veel galm en te harde felle klanken.
 2. Oplossing: Absorptiepanelen
  • absorberen de klanken van een buffetpiano wanneer ze de muur raken waardoor de klanken gedempt worden
  • zijn gemaakt van stevig polyesterwol met een glad afgewerkte voor- en achterzijde
  • zijn eenvoudig aan te brengen door ze tussen de piano en de muur te schuiven
 3. Resultaat:
  Uw mooie pianoklanken zijn minder fel en komen beter tot hun recht.

Contactgeluid

 1. Probleem:
  De trillingen die ontstaan in de klankkast van het instrument worden doorgegeven aan de vloer via de wielen of poten. Wanneer deze trillingen doorgegeven worden naar andere ruimtes kunnen huisgenoten of buren geluidsoverlast ervaren. Deze trillingen kunnen ook een podium, verhoging of lichte/holle vloer in beweging zetten waardoor uw instrument minder zuiver klinkt.
 2. Oplossing: Trillingsisolerende piano onderzetters
  • ontkoppelen de piano van de vloer waardoor contactgeluid vermindert
  • beschermen de vloer doordat ze ook fungeren als piano onderzetter
  • zijn voorzien van licht glanzende zwarte poedercoating en afgewerkt met slijtvaste vinyl bekleding
  • zijn beschikbaar in een set per 3 (voor vleugelpiano’s) of per 4 (voor buffetpiano’s)
  • zijn geschikt voor poten of wielen van maximaal 155 x 155 mm (mochten de pianodempers niet onder uw piano passen, dan kunt u gebruik maken van Regupol strips; gebruik in dat geval 2 strips op elkaar onder de draaglat of onder iedere poot)
 3. Resultaat:
  Dankzij de piano onderzetters uit ons assortiment worden de trillingen minder doorgegeven naar aangrenzende ruimtes waardoor het geluidsniveau bij de buren sterk daalt. Resonanties zullen verminderen waardoor uw piano voller en zuiverder klinkt.

Pakket
We bieden bovenstaande producten ook aan in een handig pakket. Dit omvat een set van 4 onderzetters en 3 absorptiepanelen.

Het complete piano isolatie pakket

 

Ervaringen van een klant
Eén van onze klanten is trotse eigenaar van een piano van 124 cm hoog en 148 cm breed met een gewicht van 255 kg. Zijn buurman had vooral last van de lage tonen van de piano. Hij kocht het pianopakket bij ons en deelde graag het positieve nieuws dat de buurman het, ondanks het spelen van fortississimo, zachter vond klinken dan voorheen. Onze klant vindt dat de onderzetters goed werken en dat ook de absorptiepanelen prima hun werk doen. Het is in de kamer comfortabeler qua geluidsniveau zonder in te leveren op klank- en toonvorming.

Wilt u onze producten graag zelf beoordelen? Bezoek dan zeker de nieuwe winkel van Oldeniel Piano’s. Naast de prachtige instrumenten kunt u daar ook onze pianoproducten van de Akoestiekwinkel bekijken en aankopen.

Logo van Oldeniel

Vragen?
Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op!