In deel 7 en 8 pakken we de laatste onderdelen van de Hummer aan: het dak, het dashboard en de middenconsole.

Showcase Hummer deel 7 & 8: geluidsisolatie en ontdreuning van een Hummer H1

Tegen het dak adviseren wij een lichtere ontdreuningsplaat met aluminium toplaag. Voor het dak van de Hummer hebben wij Vibraflex Alu gebruikt. Een alternatief hiervoor is StP Silver. Bij het ontdreunen van het dak raden wij aan om minimaal 70% van het oppervlak te beplakken. Maak het te ontdreunen oppervlak eerst goed schoon en vetvrij. Hierdoor kan het isolatiemateriaal goed hechten.

Voor het isoleren van het dashboard en de middenconsole hebben we eerst de onderdelen uit de auto gehaald. Vervolgens hebben we het aanwezige absorptiemateriaal van de onderdelen gestript. Met dit oude absorptiemateriaal kunt u een mal maken voor het nieuwe absorptiemateriaal. Voor de middenconsole hebben wij gekozen voor Aluglass, omdat de uitlaat onder de middenconsole door loopt. Dit materiaal is hittebestendig. Op de onderdelen van het dashboard hebben eerst Vibraflex Normal geluidsisolatie geplaatst dat we op maat hebben uitgesneden. Na het bewerken van de bovenkant van de Vibraflex met contactlijm hebben we Akotherm geluidsabsorptie geplaatst. Deze combinatie van ontdreuning, geluidsisolatie en geluidsabsorptie gaat trillingen en luchtgeluid in het dashboard tegen.

In het volgende deel: het eindresultaat door middel van een nieuwe geluidsmeting!

 

Meer informatie over voertuig isolatie
Op de pagina met oplossingen voor Voertuig isolatie vindt u de probleemgebieden die het meest voorkomen. Meer tipspagina's over diverse typen voertuigen vindt u hier:

Vragen? Contact
Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neemt u dan contact met ons op, wij geven u graag zo snel mogelijk antwoord op uw vragen.