Eén van de klanten van Akoestiekwinkel.nl heeft zijn ervaring gedeeld met de DICE warmtepompomkasting. Lees hier alles wat u moet weten voor het plaatsen van een omkasting.

Onze kant-en-klare warmtepomp omkasting DICE

Met de onzekere energiemarkt zoeken steeds meer mensen naar alternatieven voor de standaard CV ketel. De warmtepomp blijkt dan al snel een prima en duurzaam alternatief. Waar de meeste nieuwe gebruikers echter niet bij stilstaan, is de vervelende geluidsoverlast die deze warmtepomp met zich kan meebrengen. Eén van onze klanten contacteerde ons toen niet alleen hij maar ook zijn buren onaangenaam verrast waren toen hij zijn warmtepomp in gebruik nam. Hij bleef echter niet bij de pakken zitten en was vastbesloten om het vervelende lawaai aan te pakken. Enkele weken later was hij de trotse eigenaar van een DICE omkasting voor de buitenunit van zijn warmtepomp. Hij was zo tevreden dat hij ons een interessant verslag en enkele foto’s bezorgde.

De oude situatie zonder geluiddempende warmtepomp omkasting

 • Warmtepomp stond op ongeveer 50 cm van de muur van de bovenetage
 • Leidingen waren met behulp van beugels aan de muur van de bovenetage bevestigd
 • Betontegels lagen direct op bitumen van het platte dak
 • 10 mm rubber tussen de betontegels en de balk waarop de warmtepomp staat
 • 4 ronde rubberen buffers tussen de warmtepomp en de balken
 • Binnenkant van de warmtepomp bekleed met antidreun folie
De situatie met de buitenunit zonder trillingsisolatie of omkasting.
De nieuwe situatie met de Merford warmtepomp omkasting DICE
 • Warmtepomp met DICE op ongeveer 145 cm van de muur van de bovenetage
 • Leidingen door de onderste lamel van de DICE en niet langer aan de muur bevestigd
 • DICE is verzet naar de hoek van de muur waardoor geluid ook weg kan tussen de muur van de bovenetage en de buren
 • Binnenkant van de warmtepomp is nog steeds bekleed met antidreun folie
Een DICE 07-L is om de warmtepomp geplaatst.
Vooraanzicht van de DICE warmtepomp omkasting

Onze klant was blij met het resultaat. Ook de Consumentenbond onderwierp de Merford omkasting DICE aan een rigoureuze test. Het verslag leest u hier.

Onze akoestische tips voor het plaatsen van een warmtepomp
 • Monteer de buitenunit niet aan de muur (ook niet met zogenaamde trillingsisolerende beugels) om contactgeluid bij u en uw buren te voorkomen.
 • Plaats de unit zo laag mogelijk. Een buitenunit op een dak verspreidt luchtgeluid vele malen verder dan een dezelfde buitenunit in een tuin. Is er geen andere plaats dan op een dak? Leest u dan onze tipspagina voor het isoleren van contactgeluid om geluidsproblemen in uw woning te voorkomen.
 • Plaats de unit dicht bij uw woning en met de afblaas/ventilator zijde van de buren weg gericht.
 • Plaatst u de unit in de tuin, doe dit dan dicht bij een schutting (idealiter in een hoek van twee schuttingen/muren met minimaal 50 cm vrije ruimte rondom de unit). Maak van de schutting een gesloten wand door deze af te timmeren met een plaatmateriaal en voorzie deze van Merfopol, een weersbestendg absorptiemateriaal. Zo wordt het eerste luchtgeluid al meteen aan de bron aangepakt.

Opgelet! Overleg steeds met uw installateur of leverancier welke locatie het interessantst is voor een efficiënte werking van uw warmtepomp.

Welke omkasting heb ik nodig?
Op onze webshop kunt onze DICE omkasting voor warmtepomp vinden. Twijfelt u over welke DICE omkasting voor uw buitenunit van toepassing is dan kunt u met de configuratietool het juiste type vinden.

Vragen?
Heeft u nog vragen of wilt u onze warmtepomp geluidsomkasting graag eerst zien? U bent van harte welkom in onze showroom. U kunt hiervoor een afspraak maken via op onze contactpagina. Wij maken graag tijd vrij voor u!