Geluidsisolatie voor voertuigen van STP Standartplast

Nieuwe productlijn van STP Standartplast

De nieuwe productlijn van STP Standartplast
Sinds jaar en dag is de Akoestiekwinkel dealer van STP Standartplast. STP ontwikkelt producten voor het dempen, c.q. isoleren, van voertuigen tegen bijvoorbeeld rij- en motorgeluiden en het verbeteren van de weergave van Car Audio.

De producten van STP Standartplast hebben zich voor ons én onze klanten de afgelopen jaren bewezen als kwalitatief goede en gemakkelijk te verwerken producten. Het toepassen van STP producten resulteert in uitstekende demping- en isolatiewaarden. In deze blog presenteren wij de nieuwe productlijn van STP in Nederland.

Nieuw uiterlijk
De afgelopen jaren ontvingen wij regelmatig berichten van klanten dat zij liever geen “bling bling” dempingmatjes in hun voertuigen willen verwerken, maar de voorkeur geven aan een wat neutraler product. Zeker wanneer het een Old Timer of zichtwerk betreft, is de kleur van het product erg belangrijk. De nieuwe productlijn bevat dan ook enkel producten met een zwarte aluminium toplaag. Deze producten kennen geen zilver- of goudkleurige toplaag. Bovendien kennen de zwarte toplagen een aantal andere voordelen, zo warmen zij sneller op, zijn deze minder besmettelijk voor vuil en bij zichtwerk spiegelt het minder in de ramen.

Welke STP producten zijn verkrijgbaar?

  • STP Black Silver
    Dit is de dunne en lichte variant uit de nieuwe reeks. STP Black Silver is verkrijgbaar in drie verschillende verpakkingen, dit zijn de Bulk PackDoor Pack en Shop Pack. STP Black Silver is een dempingsmat met een dikte van 1.8 mm en een gewicht van 2,9 Kg/m². Dit product adviseren wij voor het isoleren en ontdreunen van portieren, zowel de binnen als de buitenplaat, zijpanelen, dak en de motorkap. Ons huismerk Vibraflex Normal is een vergelijkbaar product, daarmee is het een alternatief voor STP Black Silver.
     
  • STP Aero Bomb
    De STP Aero Bomb is de dikste en zwaarste dempingsmat van STP Standartplast. Wij adviseren deze variant te gebruiken voor het isoleren (ontdreunen) van wielkasten, bodemplaat, schutbord en verticaal plaatwerk zoals zijpanelen en portieren. Het product is niet toe te passen tegen het dak of motorkap. STP Aero Bomb is 4,2 mm dik en weegt 6,5 Kg/m². Dit product zorgt voor een maximale demping in plaatwerk. Ons huismerk Vibraflex Extreme is een vergelijkbaar product, daarmee is het een alternatief voor STP Aero Bomb.

Het verschil met andere materialen
Door de samenstelling van de producten zijn de STP producten wat duurder dan ons huismerk Vibraflex. De matjes van STP Standartplast zijn gemaakt op een basis van butylrubber, dit heeft als voordeel dat het product enorm soepel is en daarmee gemakkelijk te snijden of te knippen met een schaar. Zelfs de dikke variant (STP Aero Bomb) is bijzonder gemakkelijk te verwerken! Aangezien de rubberachtige basis kostbaar is en altijd een toplaag moet hebben, is het product wat duurder. De praktijkt leert dat onze klanten het verwerkingscomfort bijzonder op prijs stellen. Vibraflex producten zijn gemaakt op bitumenbasis wat ervoor zorgt dat het product wat langer verwarmd moet worden alvorens het kan worden aangebracht.

Vragen? Contact
Heeft u nog vragen over deze producten? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij geven u graag zo snel mogelijk antwoord op al uw vragen.