Wilt u graag weten hoe u buizen of leidingen kunt isoleren? In dit artikel leest u hoe geluidsproblemen rondom buizen leidingen kunt oplossen door gebruik te maken van Merfisol.

Buizen en leidingen isoleren met Merfisol

Wat is Merfisol?

Merfisol is een product voor het akoestisch en thermisch isoleren van praktisch alle denkbare kanalen, denkt u aan PVC buizen, standleidingen, rioolbuizen, inpandige hemelwatervoer, ventilatiekanalen, centrale stofzuigerkanalen en meer.

Samenstelling

Merfisol bestaat uit drie lagen:
• 8 mm zwaar PU schuim, brandklasse B.
• Kunststof massaplaat, 4,5 kg/m².
• Aluminium toplaag, ter verbetering van de thermische isolatie.

5 Sterren leidingisolatie

Net als Merfolood leidingisolatie scoort ook Merfisol 5 sterren in de beoordelingen. Eén van de redenen om het product Merfisol nog eens onder de aandacht te brengen is een spontaan appje dat wij ontvingen van een tevreden en enthousiaste klant.

Het doorspoelen van het toilet was goed hoorbaar in deze situatie, een nog onafgewerkt plafond. De kans dat een hol plafond een klankkast zal worden is zeer aannemelijk. Een buis of leiding isoleren vóór het afwerken van een plafond of wand is dus verstandig!

Onze klant stuurde niet alleen bericht en ook een aantal toepassingsfoto’s. Vakkundig op maat gemaakt en de PVC buis strak ingepakt en in de bochten, zoals wij adviseren, dubbel ingepakt!

    

Stappenplan

Heeft u ook buizen of leidingen te isoleren? Op onze tipspagina vindt u een uitgebreid  stappenplan. Hier kunt u ook het alternatief Merfolood vinden, een leidingisolatie met een donkergrijze toplaag.

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.