Lees hier onze tips voor het aanleggen van een zwevende vloer met het Akoestifloor systeem

Akoestisch vloersysteem Akoestifloor Icotop 40

Geluidsisolatie voor houten- en betonnen vloeren
Akoestifloor Icotop is een totaal pakket voor akoestische vloerisolatie van zowel houten als betonnen verdiepingsvloeren. Met een dikte van 40 mm is dit een breed toepasbare vloer met hoge isolatiewaarden, thermisch en akoestisch. Akoestifloor is gemakkelijk op maat te maken en in 4 snelle stappen te leggen.

Akoestifloor Icotop monteren
Het monteren van het Akoestifloor product gaat in vier eenvoudige stappen. Voor de montage heeft u de volgende producten nodig: 

Stap 1: Uitvlakken en afdichten
Als eerste dient u te controleren of er geen naden en kieren zijn in de verdiepingsvloer. Voorkom geluidslekken! In oudere woningen kan het voorkomen dat bij de aansluiting tussen de houten vloer en de wand naden en kieren te vinden zijn. Deze moeten met siliconenkit gedicht worden. Zorg dat de bestaande vloer geen krakende planken of platen heeft en dat de vloer zo vlak mogelijk is. Bij vochtige woningen is het verstandig om eerst een damp- en vochtdichte folie op de constructievloer te leggen. Akoestifloor mag niet nat worden.

Stap 2: Het plakken van Agglomer Strips langs de wanden
Vervolgens plakt u de Agglomer Strips tegen de wanden. Deze zijn zelfklevend. Het lijkt dus alsof u Agglomer plinten aan het monteren bent. De Agglomer Strips gaan ervoor zorgen dat de Akoestifloor panelen nergens met de wanden in contact kunnen komen. Als dit namelijk wel zou gebeuren dan zou de vloer niet meer 'zwevend' zijn opgesteld, waardoor de vloer trillingen door kan geven aan de wanden. Zorg ervoor dat strips goed op elkaar aansluiten!

Stap 3: Het plaatsen van de Akoestifloor panelen
Nadat de Agglomer Strips zijn aangebracht kunnen de Akoestifloor panelen worden geplaatst. Druk de panelen stevig tegen de Agglomer Strips aan, zodat ze goed aansluiten en er geen naden ontstaan. Akoestifloor panelen zijn voorzien van een bevestigingslip deze wordt voorzien van Akoestifix Nadenlijm. De bus lijm is voorzien van twee tuitjes voor gemakkelijk aanbrengen van de lijm. Verspreid de lijm met een plamuurmes over de gehele bevestigingslip. Na ± 10 minuten brengt u de panelen op elkaar aan.

Stap 4: Panelen vast schroeven
De F2-Schroef word om de 10 cm aangebracht door de bevestigingslip. Dit zorgt voor een stevige fixatie.

Isolatiewaarden

  • Thermische isolatiewaarden
    Rd-waarde 0,45 m² k/w.
  • Akoestische isolatiewaarden (betonvloer 140 mm)
    Ico 7 dB
    Delta Ico 14 dB
    Delta Lw 23 dB 

Meer weten over het isoleren van houten vloeren? Klik dan hier.

Vragen? 
Neemt u dan Contact met ons op, wij geven u graag zo snel mogelijk antwoord op uw vragen.