Project ROC Friese Poort. Merford ontwierp samen met BRTArchitecten driehoekige plafond eilanden.

Akoestische oplossing bij ROC Friese Poort

In de zomer van 2014 kreeg Merford een telefoontje van BRTArchitecten uit Alkmaar. In het verleden had Merford het moderne kantoor 'de Telefooncentrale' in Alkmaar (destijds gebouwd voor PTT Telecom) akoestisch aangepakt door Flamex Cilinder Baffles te plaatsen. Dit keer werd aan Merford gevraagd welke alternatieve mogelijkheden wij met Flamex konden verzinnen voor het ROC Friese Poort. Merford ontwierp samen met BRTArchitecten driehoekige eilanden met afgeronde hoeken in diversen maten en verbeterde hierdoor de akoestiek van het gebouw. 

     

De vraag
Met de vraag naar de driehoekige eilanden is Merford aan het rekenen gegaan over de maximale ideale maatvoering om zo min mogelijk snijverlies te genereren. Door middel van de juiste dikte van het product plus de gewenste akoestische prestaties aan te houden is Merford begonnen. Met deze resultaten heeft de architect – in opdracht van het ROC Friese Poort - vervolgens een plan voor de inrichting gemaakt. De eilanden zouden moeten worden toegepast om het beeld te creëren dat hij voor ogen had.

Het resultaat
De eilanden in het ROC Friese Poort zijn geïnstalleerd in diverse open ruimtes zoals de entree, gang, kantine en de centrale hal. Zowel op rustige momenten als op piekmomenten is de akoestiek gewaarborgd. 

Dankzij de veelzijdigheid van Flamex qua maatvoering en vormen en dankzij de goede samenwerking tussen de architect en Merford heeft het ROC Friese Poort een unieke akoestische oplossing gekregen.

Vragen over dit project? Contact
Neemt u dan contact met ons op, wij geven u graag zo snel mogelijk antwoord op uw vragen. Wilt u liever meteen antwoord op uw vragen? Bel ons dan op (+31) 0183-643885.