Omgevingsgeluid verminderen

Omgevingsgeluid wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door voorbijrijdend verkeer, een school of een sportvereniging in de buurt. Het verminderen van omgevingsgeluid kan door het toepassen van geluidsisolatie of stille ventilatie. 

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie helpt om geluid binnen of juist buiten een ruimte te houden. Denk aan het verminderen van lawaai van verkeer of burengeluid. Je past geluidsisolatie toe wanneer het geluid door de muren komt. 

Stille ventilatie

In sommige gevallen dringt het geluid binnen via de ventilatieschachten. Vooral in ruimtes waar muziek wordt geproduceerd, opgenomen of geluisterd of waar bijvoorbeeld wordt geslapen is een goede ventilatie belangrijk. Om geluid binnen of juist buiten deze ruimtes te houden, is het belangrijk om stille ventilatie toe te passen. 

Kies hieronder welke categorie op u het meest van toepassing is. Het kan ook zijn dat beide categorieen van toepassing zijn, in dat geval kunt u de categorieen achtereenvolgens bekijken. 


Welk geluidsprobleem wil je aanpakken?

Lees meer over omgevingsgeluid verminderen

Omgevingsgeluiden verminderen op het balkon

28/08/2019| Categorieen: Woning, Akoestiek verbeteren| 25173

Tips voor het verminderen van galm op het balkon

Lees het artikel

Houten verdiepingsvloer isoleren

14/04/2017| Categorieen: Woning, Studio & Hifi| 48570

Stappenplan voor het isoleren van de houten vloer

Lees het artikel

Referenties

Fantastische zaak!

Meneer heeft ons uitstekend geholpen met een trillingsprobleem vd airco unit op een houten plat dak. Met Regufoam is dit helemaal opgelost. Prima zaak; een echte aanrader!
30-07-2022 | Duncan, Oosterhout
Men is deskundig meedenkend en behulpzaam.

Goed geholpen. Snelle levering.
27-07-2022 | Stephen, Zandvoort