Inpandige ruimte isoleren

Binnen de woning kan in de slaap of woonkamer geluidsoverlast onstaan door geluid vanuit andere inpandige ruimtes. Ook bij een thuiskantoor of studeerkamer kan geluidsoverlast van medebewoners zeer hinderlijk zijn. Denk hierbij aan muziekgeluid, geluid van de TV, gaming of gesprekken. Door de geluidisolatie van wanden, plafonds vloeren en deuren binnen de woning te verbeteren kan de overlast worden weggenomen.

Geluidsisolatie

Met geluidsisolatie houdt u geluid binnen of juist buiten een ruimte. Van buiten naar binnen, binnen naar buiten of tussen twee ruimtes of compartimenten. Denk bij het buiten houden van geluid aan bijvoorbeeld verkeerslawaai. Bij het binnen houden van geluid kunt u denken aan het geluid van uw muziekinstallatie.

Ventilatie

Lucht en geluid reizen vaak samen. Het geluid dat u hoort kan daardoor ook afkomstig zijn uit ventilatieschachten. In veel gevallen is het niet wenselijk om de ventilatie af te sluiten. In deze gevallen is het mogelijk om stille ventilatie toe te passen.  

Kies hieronder de juiste toepassing voor u:


Welk geluidsprobleem wil je aanpakken?

Lees meer over inpandige ruimte isoleren

Houten verdiepingsvloer isoleren

14/04/2017| Categorieen: Woning, Studio & Hifi| 46565

Stappenplan voor het isoleren van de houten vloer

Lees het artikel

Stappenplan voor het stiller maken van een loopband

14/04/2017| Categorieen: Woning| 22904

Een loopband of hometrainer geeft een geluidsprobleem? Hier leest u de oplossing

Lees het artikel

Referenties

Héél goede ervaring, zowel met behulpzaamheid en producten

Wicher is ontzettend geduldig en behulpzaam. Ik ben al 2 keer lang geweest in de winkel met een hele lange lijst aan vragen en hij heeft altijd de tijd genomen om alles uitgebreid uit te leggen (ik kan hier niet genoeg complimenten over geven). Al mijn vragen via telefoon en Whatsapp worden ook duidelijk beantwoord en volgens mij heb ik al meer vragen gesteld dan 25 gemiddelde klanten bij elkaar. De expertise is hoog maar wat ik ook heb gemerkt is dat er eerlijke advies wordt gegeven en er geen verkooppraatje wordt gemaakt om meer producten te verkopen. Hij geeft bijv. aan wat overbodig is en wat een betere (soms goedkopere) oplossing zou zijn. Verder ben ik erg tevreden met de kwaliteit van de producten. En de levering ging ook snel en goed.
16-05-2022 | Kushan, Herten
Goed uitstekend

Geen problemen afspraken na gekomen
15-05-2022 | Cor Van zijl, Lochem