Inpandige ruimte isoleren

Binnen de woning kan in de slaap of woonkamer geluidsoverlast onstaan door geluid vanuit andere inpandige ruimtes. Ook bij een thuiskantoor of studeerkamer kan geluidsoverlast van medebewoners zeer hinderlijk zijn. Denk hierbij aan muziekgeluid, geluid van de TV, gaming of gesprekken. Door de geluidisolatie van wanden, plafonds vloeren en deuren binnen de woning te verbeteren kan de overlast worden weggenomen.

Geluidsisolatie

Met geluidsisolatie houdt u geluid binnen of juist buiten een ruimte. Van buiten naar binnen, binnen naar buiten of tussen twee ruimtes of compartimenten. Denk bij het buiten houden van geluid aan bijvoorbeeld verkeerslawaai. Bij het binnen houden van geluid kunt u denken aan het geluid van uw muziekinstallatie.

Ventilatie

Lucht en geluid reizen vaak samen. Het geluid dat u hoort kan daardoor ook afkomstig zijn uit ventilatieschachten. In veel gevallen is het niet wenselijk om de ventilatie af te sluiten. In deze gevallen is het mogelijk om stille ventilatie toe te passen.  

Kies hieronder de juiste toepassing voor u:


Welk geluidsprobleem wil je aanpakken?

Lees meer over inpandige ruimte isoleren

Houten verdiepingsvloer isoleren

14/04/2017| Categorieen: Woning, Studio & Hifi| 41890

Stappenplan voor het isoleren van de houten vloer

Lees het artikel

Stappenplan voor het stiller maken van een loopband

14/04/2017| Categorieen: Woning| 19271

Een loopband of hometrainer geeft een geluidsprobleem? Hier leest u de oplossing

Lees het artikel

Referenties

Aankoop Meriford

Geweldig zoals de klant geholpen wordt Kennis van zaken is hoog Duidelijke tips gejregen
03-12-2021 | Gerard Brugman, Heerhugowaard
goede producten en top service

het bestelproces en afhandeling is prima, binnen 3 dagen verstuurd zoals beloofd. helaas was het geleverde product niet zoals verwacht maar de klantenservice is uitstekend. De volgende ochtend gelijk reactie en na kort overleg kreeg ik kostenloos nieuwe producten opgestuurd, zonder dat de verkeerde producten geretourneerd hoefden te worden.
03-12-2021 | A, Enschede