Wat is Regufoam?
Regufoam is een elastomeer en bestaat uit een gemixte samenstelling van hoogwaardig polyurethaanschuim. Regufoam type met een lage densiteit, aangeduid met een hoofdletter D, lijkt het meest op luchtig rubber met een grote opencel structuur. Naarmate de densiteit hoger wordt, met als maximum 990 Kg/m³, gaat het product meer op een massief kunststof lijken. De cel wordt kleiner en steviger zodat het meer weerstand biedt tegen resonanties. Iedere densiteit wordt aangeduid met een bepaalde kleur. U besteld dus niet op kleur, maar op densiteit. Doordat Regufoam niet is samengesteld uit vlokken maar uniform is, heeft het product een lange levensduur. Regufoam is bestand tegen vocht en rotten.
Wat doet Regufoam?
Regufoam wordt toegepast voor het isoleren van contactgeluid afkomstig van praktisch iedere bron die resonanties produceert. Door dit product tussen de trillingsbron en de ondergrond te plaatsen werkt dit als een veer, het product zorgt ervoor dat de bron de ondergrond niet kan aanstoten en dus geen resonanties kan overbrengen.
Toepassingsgebieden Regufoam:
Voor een aantal toepassingen hebben wij Regufoam verwerkt tot een kant en klare oplossing voor diverse geluidsproblemen zoals:
Welk type Regufoam heb ik nodig?
In ons assortiment vindt u vier verschillende (standaard) densiteit typen Regufoam, te weten 150, 220, 300 en 400 Kg/m³. Hoe hoger het type aanduiding, aangegeven met de hoofdletter D, des te harder het materiaal is en hoe hoger de belasting op het materiaal moet zijn. Voor een licht apparaat gebruikt u dus een lage densiteit.
Voor eenvoudige toepassingen, zoals een (mobiele) airconditioning, loopband, of zwembadpomp, en andere relatief lichte apparaten, kunt u deeltjes van 100 x 100 mm uit een plaat Regufoam snijden, met een scherp hobbymes, en het onderstaande schema toepassen.
Aandachtspunten trillingsisolatie
Let bij het ontkoppelen van apparaten met leidingen erop dat deze stabiel staan en niet kunnen wiebelen, dit zou namelijk voor speling op het leidingwerk kunnen zorgen met lekkage als gevolg. Onder machines met een opbouwend toerental wordt Regufoam met een dikte van 12 mm toepgepast. Bijvoorbeeld een draaibank, zodat deze niet kan gaan schudden en stevig staat. Dit geldt ook voor apparaten en machines met een hoog zwaartepunt.
Regufoam toepassen in de industrie, infrastructuur en machinerie
Naast eenvoudige toepassingen is Regufoam ook toepasbaar voor meer complexe geluidsproblemen zoals het isoleren van apparaten, machinefundaties, vloeren, wanden en railsen van kranen, spoor- en tramlijnen. Voor deze toepassingen kunt u niet zomaar ieder type Regufoam gebruiken! Als u ons alle details van het apparaat of machine toe mailt rekenen wij graag het juiste type en hoeveelheid Regufoam voor u uit. Op deze manier bent u verzekerd van een optimale trillingsisolatie en een veilige werking van uw apparatuur.
Vragen of productmonsters?
Heeft u nog vragen over dit product of wilt u alvorens te bestellen graag een productmonster ontvangen? Neemt u dan contact met ons op. Bestelinformatie vindt u op de diverse Regufoam productpagina's.