In deel 3 van het Hummer H1 project wordt de motorkap aangepakt. Een motorkap is relatief licht van gewicht. Het nadeel daarvan is dat de geluidsbron (de motor) de kap makkelijk in trilling kan brengen.

Showcase Hummer deel 3: geluidsisolatie en ontdreuning van een Hummer H1

Deze trillingen of resonanties zorgen voor het geluidsprobleem: motorgeluid. In deel 3 ziet u dat wij het product Vibraflex Alu gebruiken voor het ontdreunen van de motorkap. Dit product is inmiddels vervangen voor STP Black Silver. Om uit te leggen hoe ontdreunen werkt nemen we het voorbeeld van een gong (muziekinstrument). Als u de gong vrij laat hangen dan hoort bij het aantikken een duidelijke klank. Als u de gong vasthoudt dan hoort u bij het aantikken praktisch geen klank. Bij het ontdreunen van de motorkap proberen we hetzelfde resultaat te bereiken. Naast het ontdreunen heeft het gebruikte materiaal ook een isolerende werking. Naast trillingen wordt ook geluid tegengehouden. Door het plaatsen van Geluidsabsorptie kunt het Motorgeluid nog verder dempen.

Meer informatie over voertuig isolatie
Op de pagina met oplossingen voor Voertuig isolatie vindt u de probleemgebieden die het meest voorkomen. Meer tipspagina's over diverse typen voertuigen vindt u hier:

Wilt u persoonlijk advies?
Neemt u dan Contact met ons op, wij geven u graag zo snel mogelijk antwoord op uw vragen. Wilt u liever meteen antwoord op uw vragen? Bel ons dan op (+31) 0183-643885.