Voor het verlichten van hooikoorts, gefilterd ventileren met akoestische ventilatie-units

Pollenfilters voor ventilatie-units

Pollenvrij en stil ventileren tijdens het hooikoortsseizoen 

Het belang van pollenvrij ventileren
Goede ventilatie in huis is nodig voor frisse lucht en het voorkomt vocht in huis, ook voor de gezondheid is ventileren dus belangrijk. Het ventileren van een slaap- of woonkamer door roosters of een klapraampje is een mogelijkheid, hier kleven echter wel wat nadelen aan. Door deze openingen komt ook ongedierte, zoals muggen en motten, en omgevingsgeluiden gemakkelijk binnen. Tijdens het pollen- of hooikoortsseizoen is het ventileren met open ramen dan ook niet aan te raden. De Akoestiekwinkel heeft hier de oplossing voor!

Luchtzuiverende ventilatie-units
Op de Akoestiekwinkel vindt u twee merken ventilatie units; de Aeropac en Sonair. Beide units zijn ontwikkeld als akoestische ventilatie-units, maar hebben de toegevoegde waarde om naast stil te ventileren de lucht ook te zuiveren van stof, fijnstof, ongedierte én pollen! Naast absorptiemateriaal vindt u aan de binnenzijde van beide ventilatie-units een speciaal compartiment waar de lucht door een filter naar binnen wordt gezogen (de units zuigen lucht aan). Dankzij dit principe kunt u frisse lucht aanvoeren in uw ruimte terwijl de pollen in het filter achterblijven.

De units

 • Aeropac SN
  De Aeropac SN is een ventilatie-unit met een extreem stille ventilator. Door het gebruik van geluiddempende materialen in de behuizing worden mechanische- en luchtstroomgeluiden geminimaliseerd. De Aeropac SN koelt de lucht niet, maar filtert deze wel.

  De bediening van deze ventilatie-unit is aan de voorkant van het apparaat. Hiermee wordt het apparaat in- en uitgeschakeld, de luchtopbrengst geregeld en de timer ingesteld. Met de traploos regelbare schuiven aan beide zijkanten van de unit kunt u de luchtopbrengst verder afstellen. Wanneer het apparaat niet wordt gebruikt kunnen deze worden afgesloten. 
   
 • Sonair A+ & Sonair F+
  Er zijn twee typen units verkrijgbaar, te weten de Sonair A+ en F+. Het enige verschil tussen beide units is dat de Sonair A+ de buitenlucht vermengt met de binnenlucht door middel van een rooster aan de onderzijde van het apparaat. Vermenging van binnen met buitenlucht is met name in koudere maanden plezierig. De Sonair zorgt voor een permanente en gecontroleerde ventilatie door toevoer van verse, gefilterde buitenlucht (of lucht vanuit een ander vertrek). Net als de Aeropac SN is deze unit van binnen voorzien van absorptiemateriaal en maakt nauwelijks geluid. Ook de Sonair koelt de lucht niet maar zuivert deze wel van stof, fijnstof en pollen.

  De Sonair units hebben de bediening bovenop het apparaat en bestaat uit twee tiptoetsen waarmee het apparaat wordt in- en uitgeschakeld. Ook de luchtopbrengst wordt hiermee gedoseerd. 

De filters
Aeropac filters
Voor de Aeropac SN kunnen wij u de volgende filtertypen aanbieden:

 • F5 filter
  Dit filtertype gebruikt u tijdens het pollenseizoen en bij hooikoorts. Het F5 filter filtert naast fijnstof ook pollen uit de lucht. Dit betekent iets minder opbrengst van de ventilatie-unit, maar nog steeds voldoende om te ventileren. Verkocht per stuk.
   
 • G3 Filter
  Dit filtertype zorgt er voor dat er zoveel mogelijk lucht aangevoerd wordt. De unit kan met het G3 filter optimaal ventileren. Heeft u geen allergieën dan gebruikt u dit G3 filter. Verkocht per set van 4 stuks!
   
 • Koolstoffilter
  Woont u in een drukke stedelijke omgeving waar roetdeeltjes en geuren duidelijk waarneembaar zijn, dan gebruikt u het koolstoffilter. Dit is het meest dichte filtertype dat ook geurtjes kan filteren. Heeft u een ruimte waar maximaal geventileerd moet worden, bijvoorbeeld een luchtdichte studio, dan gebruikt u beter het G3 filter. Verkocht per stuk.

Sonair filters
Voor beide Sonair units kunnen wij u de volgende filtertypen aanbieden:

 • F6 filter cassette
  Deze cassette is voorzien van een F6 pollen- en fijnstoffilter. Dit filter gebruikt u tijdens het pollenseizoen en bij hooikoorts. Het gebruik van dit filter vermindert de opbrengst van lucht minimaal. Verkocht per stuk. 
   
 • G3 Filter (met of zonder filterhouder).
  Dit filtertype zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk lucht aangevoerd wordt. De unit kan met het G3 filter optimaal ventileren. Heeft u geen allergieën dan gebruikt u dit G3 filter. Verkocht per stuk.

Pollenkalender
Onderstaand ziet u de maanden waarin bepaalde pollen voor de meeste overlast zorgen. Vervang dus tijdig uw filters voor het beste resultaat in zuivere lucht! Voor dagelijkse informatie over pollennieuws kijkt u op Pollennieuws.nl.  

Pollenkalender

Vragen? Contact
Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.