Verminder het getik van regen en hagel op en tegen rolluikkasten en vensterbanken.

Geluidsisolatie voor rolluikkasten

De behuizing waar een rolluik in opgerold wordt is vaak niet geluidswerend en als het rolluik is neergelaten juist een bron van geluidsoverlast in uw huis. Aan dit geluidsprobleem kunt u wat doen!

De behuizing van een rolluik is over het algemeen van vrij dun plaatmateriaal gemaakt, zoals metaal of aluminium.. De positie van deze behuizing is vaak net buiten de gevel, waardoor bij regen en hagel een (luid) tikkend geluid hoorbaar is dat afkomstig is van de rolluik behuizing. Dit is met name te horen als het rolluik is neergelaten. De behuizing is dan leeg. Doordat de behuizing leeg is wordt het geluid versterkt. Het geluid kan namelijk door de behuizing galmen. Zo ontstaat in feite een klankkast. Ook geluid van buitenaf komt door de behuizing naar binnen. Het resultaat is een behoorlijk geluidslek. De oplossing voor dit geluidsprobleem is relatief eenvoudig.

Rolluiken isoleren

Geluidsisolatie voor rolluik behuizingen
Voor behuizingen van staal of aluminium adviseren wij u om ontdreuningmatjes te monteren aan de binnenkant van de behuizing. U kunt hiervoor de zelfklevende ontdreuningmatjes van het merk STP Black Silver gebruiken. Dit product verminderd het gong-effect in het plaatmateriaal. De matjes houden als het ware de behuizing vast waardoor trillingen niet door de behuizing kunnen reizen. Het resultaat is een klein dof tikje i.p.v. een lange gong klank. U kunt rekenen op een vermindering van tenminste 50%. 

Zorg voor een droge, schone en vetvrije ondergrond en beplak zoveel mogelijk plaatvlak aan de binnenzijde van de behuizing met STP Black Silver dempingsmatjes. De matjes worden het best verwerkt als deze tenminste op kamertemperatuur zijn. Voorkom luchtbellen onder het materiaal voor een optimale werking van het product. Dit gaat het gemakkelijkst met de aandrukroller.  

Wilt u persoonlijk advies? Contact opnemen
Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op.