Terug naar overzicht

Noise Shield

Geluidsisolatiepakket

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Met het Noise Shield© isolatiepakket (bekijk hier de productvideo) kunt u eenvoudig zelf een ontkoppelde voorzetwand monteren voor het verbeteren van de isolatiewaarde van een bestaande wand of muur. Ook voor het isoleren van een ruimte-scheidende tussenwand, met als basis een framewerk, kunt u het Noise Shieldpakket gebruiken. Met één pakket kunt 3 m² wand isoleren. 

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
Pakket M1128 Bont
€ 193,60 € 135,52
(p. st.)
13 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)

Geschikt voor:
Het isoleren van (droge) binnenwanden.

Minder geschikt voor:
Hoge geluidsniveaus zoals popoefenruimten of geluidsstudio’s, gebruik hier de dikste Merfoflex Tussenregels voor het beste resultaat.

Inhoud per pakket

 • 7 Akoestische Rachels van 1200 x 60 x 50 mm (ieder met 5 gaten).
 • 4 Akoestiwol Spouwvulling met een plaatafmeting van 1000 x 544 x 40 mm.
 • 5 Randstroken met een afmeting van 1200 x 60 x 10 mm.
 • 1 Koker nadenkit.

Wat het is en doet
Noise Shield© is een isolatiepakket met akoestische hulpmiddelen voor het monteren van een ontkoppelde, zwevende, voorzetwand. Met dit product kunt u een voorzetwand plaatsen die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Metalstudwand, geen enkele starre verbinding maakt met de bestaande constructie. Noise Shield functioneert als een ‘scherm’ voor een bestaande wand die anders geluid en trillingen kan afstralen.  

Het succes achter dit product rust op het bekende 'massa-veer-principe', de beste manier van isoleren. In dit geval zijn de verende akoestische rachels in het pakket de ‘veer’ en de gipsplaten, waar de wand mee wordt afgewerkt, de ‘massa’. Het principe is simpel: de verende rachels verminderen het doorgeven van trillingen, contactgeluid. Het luchtgeluid wordt geabsorbeerd in de wand, welke gevuld wordt met het meegeleverde Akoestiwol en geïsoleerd door de gipsplaten.

Waar toe te passen
Noise Shield kan in talloze situaties worden toegepast, denkt u bijvoorbeeld aan woningen voor het verminderen van burengeluid, muziek- en oefen-ruimten en geluidsstudio’s voor het verminderen van overlast van- en naar de omgeving. Maar ook ruimten met daarin apparaten of machines, zoals een warmtepomp, kunt u eenvoudig isoleren met dit isolatiepakket. Voor het isoleren van deuren bekijkt u onze tipspagina “Stappenplan deur isolatie” of ons aanbod geluidsisolerende deuren.

U gebruikt Noise Shield ook voor het opdelen van één ruimte naar twee (akoestisch) afzonderlijke ruimten, bijvoorbeeld een zolderkamer. U monteert dan eerst een frame van houten balken waar u vervolgens aan beide zijden het Noise Shield systeem monteert. Holle ruimte (spouw) uitvullen met Akoestiwol uit het pakket (eventueel extra bijstellen bij een diepe spouw). Naden en kieren afsluiten met de meegeleverde nadenkit. 

Wat heb ik nodig voor mijn project?
Het Noise Shield isolatiepakket is goed voor het isoleren van drie vierkante meter wand of muur. Wij adviseren om de wand af te werken met tenminste twee lagen gipsplaat, welke u kruislings over elkaar monteert. De gipsplaten en de montagemiddelen dient u zelf te verzorgen. Iedere verende rachel is voorzien van vijf schroefgaten. U heeft per Noise Shieldpakket 35 schroeven nodig en eventueel pluggen bij montage tegen een betonnen of (bak)stenen ondergrond. 

Wat zijn de eigenschappen?
De akoestische rachels zijn gemaakt van MDF en geschikt voor binnentoepassingen. Bij een toepassing met een enkelsteensmuur wordt na het monteren van de rachels en Akoestiwol een dampdichte folie toegepast. Dan pas worden de gipsplaten gemonteerd. Producteigenschappen:

 • Eenvoudige montage (schroeven niet meegeleverd).
 • Meegeleverde huidvriendelijke Akoestiwol spouwvulling. 
 • PEFC™ gecertificeerd.

Montagetips
Voorzie de wanden, plafond en vloer van de trillingsisolerende randstroken. Op de stroken worden de eerste verende rachels aangebracht, rondom de te isoleren wand. Daartussen worden de overige rachels verticaal geplaatst met een tussen ruimte van hart-op-hart 600 mm. Het Akoestiwol materiaal past daar precies tussen, lijmen is niet nodig. Vervolgens brengt u twee lagen gipsplaat aan die aansluiten op- en tegen de randstroken. Met de bijgeleverde kit werkt u de naden af. 

Meer zien van Noise Shield? Bekijk hier de video

PEFC™-certificering  
Dit product is PEFC™-gecertificeerd en draagt hiermee bij aan de bescherming en het behoud van bossen voor huidige en toekomstige generaties.

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Noise Shield
Uw waardering
Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Terug naar overzicht
Noise Shield

Geluidsisolatiepakket

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
 1. Akoestifloor | Zwevend vloer systeem
  Akoestifloor
  • Toepasbaar bij burengeluid
  • Isoleert lucht- en contactgeluid
  • Eenvoudig op maat te maken

  Vanaf € 9,20

  (incl. btw)
 2. Geluidsisolerende deur
  Geluidsisolerende deur
  • Gelamineerd houten deurblad
  • Inclusief 100 mm stalen kozijn
  • Isolatiewaarde: 42 dB

  Vanaf € 1.855,70

  (incl. btw)
 3. Isomat KE
  Isomat KE
  • Massaplaat
  • Leverbaar in twee dikten
  • Gemakkelijk te verlijmen

  Vanaf € 39,83

  (incl. btw)
 4. Aeropac SN | Ventilatie unit
  Aeropac Stille Ventilatie
  • Geen geluidsoverlast
  • Verversen en ventileren lucht
  • Complete set

  Vanaf € 541,62

  (incl. btw)