Geluidsisolatie voor apparaten

Wat is het probleem? Apparaat isolatie
Machines met bewegende onderdelen produceren zowel lucht als contactgeluid. U kunt overlast ondervinden uiteenlopend van een bromtoon of een hoog scherp frequent geluid. Resonanties van een apparaat of machine kunnen de vloer in beweging brengen en de machine hoorbaar maken in aangrenzende ruimten, omdat het geluid als het ware onder wanden door gaat. Het is dus belangrijk te onderzoeken welke type geluid het probleem veroorzaakt.

Wat is de oplossing voor luchtgeluid?
De klanken van een machine worden luchtgeluid genoemd en worden verminderd door een behuizing over de machine te zetten. Een dergelijk behuizing is goed zelf te maken met een zwaar plaat materiaal zoals Merfoplex of multiplex verzwaard met Isomat TS14 (massa = isolatie). Let hierbij op de ventilatie van de machine in kwestie. Een geïsoleerde lucht aan- en afvoer kan worden gerealiseerd met Aluphon dempers en een door u zelf aan te schaffen ventilator. Informeer bij uw leverancier hoeveel kuub lucht per uur nodig is om een machine te koelen wanneer nodig.

Wat is de oplossing voor contactgeluid?
Contactgeluid wordt veroorzaakt door trillingen van bewegende onderdelen en worden verminderd door het zwevend opstellen van de machine. Dit kan met diverse densiteiten Regufoam. De beste manier is een aantal maatdelen Regufoam op de vloer leggen met daarop een niet doorbuigende plaat met daarop de machine. Machines tot 250 Kg kunnen worden ontkoppeld met Regufoam D300 12 mm dik. Voor grotere machines doet u er verstandig aan ons de technische specificaties door te mailen zoals toerental, gewicht en de afmetingen waar de machine de vloer mee raakt, bijvoorbeeld steunen of draagpoten.

In het geval van grote (industriële) machines, plus 500 Kilo, kan het nodig zijn een zwevende betonplaat te storten op een rubbergranulaat product zoals Regupol met daarop de machine geplaatst. Zeker in dit geval neemt u eerst contact met ons op zodat wij kunnen rekenen aan een trillingsfrequentie en het juiste product.

Tips
Op de tipspagina vindt u de stappenplannen voor het maken van een geïsoleerde apparaatbehuizing en een luchtcompressor omkasting

Hieronder vindt u de producten voor het isoleren van apparaten en machines


Filteren
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
Merk
 1. Regufoam 1 product
 2. Regupol 1 product
Color (Group Exact)
 1. Zwart 1 product
Description (Group Exact)
 1. Plaat 1 product
 2. Stuk 1 product
Height (Group Exact)
 1. 15mm 1 product
Length (Group Exact)
 1. 500mm 2 artikelen
 2. 1200mm 2 artikelen
 3. 1220mm 1 product
 4. 1500mm 1 product
Width (Group Exact)
 1. 50mm 1 product
 2. 250mm 1 product
 1. Regupol | Trillingisolatie
  Regupol | Trillingisolatie
  • Geschikt voor zware belasting
  • Vochtbestendig
  • Trillingsisolerend rubberstrip

  € 5,59

  (incl. btw)
 2. Regufoam | Trillingisolatie |Variant D150
  Regufoam | Trillingisolatie
  Waardering:
  95%
  • Duurzame trillingsisolatie
  • In diverse dikten en kleuren
  • Vermindert contactgeluid

  € 13,14

  (incl. btw)
Filteren

Projectbegeleiding
Heeft u hulp nodig bij het kiezen van producten en het toepassen hiervan dan kunnen wij u op drie manieren van dienst zijn:

 1. Neem contact met ons op via de Contactpagina.  Email of App van te voren, of via de pagina, een stuk of drie foto’s van de situatie naar ons.
 2. Breng een bezoek aan de Showroom-/winkel. Neemt u in dit geval wat foto’s en/of tekeningen van het apparaat of machine mee.
 3. Voor complete omkasting van formaat neemt u het best contact op via onze Corporate Website.