Geluid van apparaten en installaties

Veel apparaten en machines produceren geluid wat voor de omgeving niet wenselijk is. Er zijn verschillende manieren waarop geluid zich kan verplaatsen: 

  • Geluid kan zich verplaatsen als luchtgeluid. Denk hierbij aan stemgeluid in bijvoorbeeld een horecagelegenheid, sporthal of evenementenlocatie.
  • Geluid kan zich verplaatsen als trillingsgeluid. Denk bijvoorbeeld aan de trilling van een muziekinstallatie.
  • Geluiden kan zich verplaatsen via vloeren en muren, maar ook via ventilatieschachten.

Er zijn een aantal oplossingen om geluid van machines en apparaten tegen te gaan. graag helpen wij u bij het kiezen van de juiste oplossing. Maar van welk soort geluid heeft u last? Kies hieronder het geluidsprobleem wat u aan wilt pakken:


Welk geluidsprobleem wil je aanpakken?

Lees meer over geluid van apparaten en installaties

Stappenplan voor het isoleren van apparaatbehuizing

Tips voor het maken van een geluidsisolerende omkasting voor apparaten zoals pompen, compressoren en machines.

Lees het artikel

Referenties

Héél goede ervaring, zowel met behulpzaamheid en producten

Wicher is ontzettend geduldig en behulpzaam. Ik ben al 2 keer lang geweest in de winkel met een hele lange lijst aan vragen en hij heeft altijd de tijd genomen om alles uitgebreid uit te leggen (ik kan hier niet genoeg complimenten over geven). Al mijn vragen via telefoon en Whatsapp worden ook duidelijk beantwoord en volgens mij heb ik al meer vragen gesteld dan 25 gemiddelde klanten bij elkaar. De expertise is hoog maar wat ik ook heb gemerkt is dat er eerlijke advies wordt gegeven en er geen verkooppraatje wordt gemaakt om meer producten te verkopen. Hij geeft bijv. aan wat overbodig is en wat een betere (soms goedkopere) oplossing zou zijn. Verder ben ik erg tevreden met de kwaliteit van de producten. En de levering ging ook snel en goed.
16-05-2022 | Kushan, Herten
Goed uitstekend

Geen problemen afspraken na gekomen
15-05-2022 | Cor Van zijl, Lochem