Akoestiek verbeteren

Wanneer de akoestiek in een horecagelegenheid, sporthal of evenmentenlocatie niet goed is, kan dat zorgen voor vervelende problemen. Denk hierbij aan harde klanken die versterkt worden, zoals muziek en pratende mensen. Dit wordt vaak veroorzaakt door het gebruik van veel harde materialen in het interieur. Het ontbreken van zachte materialen zoals tapijt, gordijnen en textiel op zetels zorgen voor een kil en ongezellig akoestisch klimaat.

Gelukkig kan de akoestiek in een ruimte eenvoudig verbeterd worden! Dit doet u door middel van geluidsabsorptie. Over het algemeen adviseren wij de volgende regel:

  • Plaats 40% tot 50% van het vloeroppervlak aan geluidsabsorberende materialen. Op die manier zult u direct merken dat de akoestiek in de ruimte verbetert is.

Echter adviseren wij om te starten met het toepassen van 30% tot 40% van het vloeroppervlak aan materiaal. Vaak levert dit al een flinke verbetering op. Wanneer het echt nodig is, kan er altijd extra geluidsabsorpie bijgeplaatst worden.


Welk geluidsprobleem wil je aanpakken?

Lees meer over akoestiek verbeteren

Silent Office oplossingen voor ruimte akoestiek

17/07/2017| Categorieen: Woning, Studio & Hifi, Akoestiek verbeteren, Kantoor| 2269

Silent Office, het kleurrijke product voor het oplossen van een slechte akoestiek, in iedere ruimte, in iedere kleur

Lees het artikel

Last van nagalm? Lees hier de oplossing!

14/04/2017| Categorieen: Akoestiek verbeteren| 21397

Lees hier de uitleg over het verminderen van nagalm.

Lees het artikel

Referenties

Snelle levering

Het bestelde keam snel. Daarnaast is de site duidelijk welke isolatie nodig is voor welke plek in de auto.
14-09-2021 | Wilfred, Zwolle
Snelle en vriendelijke klantenservice

De klantenservice reageert snel! Helaas heb ik mijn bestelling moeten annuleren omdat hij niet binnen de nodige tijd geleverd kon worden. Contact met Akoestiekwinkel hierover is prettig verlopen. Afhandeling is goed opgepakt. Wel heb ik mails die vragen om een review van het product te geven gekregen. Tip, verstuur die niet als het product is teruggestuurd.
09-09-2021 | S, Groningen