Terug naar overzicht

Akotherm D20 | Aanbieding

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Akoterm Basic geluidsabsorptie is een goed alternatief voor andere minrale wolsoorten, zoals glas- en steenwol. Dit type Akotherm wordt vaak uit het zicht geplaatst bijvoorbeeld als thermische vulling van muren, spouwvulling en speakervulling. Akotherm Basic is ook te gebruiken voor het thermisch isoleren tussen spanten van schepen en jachten als vulling voor absorptiepanelen.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
K1026 1000 x 498 x 75 Wit
€ 18,15 € 9,08
(p. st.)
32 st.
D20/50 K0400 1200 x 1000 x 50 Zwart
€ 34,40 € 17,21
(p. st.)
0 st.
D20/70 W1444 1000 x 600 x 70 Zwart
€ 16,40 € 8,20
(p. st.)
60 st.
0
(excl. btw: 0)

Wat het is en doet
Van gerecyclede PET flessen worden lange vezels gemaakt met als eindresultaat een oersterk en vormvast polyesterwol, Akotherm. Akotherm wordt toegepast voor het absorberen van geluid en als thermische isolatiemateriaal. Akotherm Basic is hét alternatief voor traditionele minerale wolsoorten (glas- en steenwol), dit product jeukt en kriebelt niet. Door de hoge absorptiewaarden is Akotherm Basic ook geschikt voor het verbeteren van de akoestiek in ruimten waar galm een probleem vormt. 

Wat zijn de eigenschappen?
Akotherm heeft uitstekende geluidsabsorberende en thermische eigenschappen en is vriendelijk voor de huid. Het contact met de polystervezels levert geen allergische reactie, huidirritatie of ademhalingsproblemen. Het materiaal geeft geen stofvorming, bevat geen chemische bindmiddelen en is 100% recyclebaar. Andere eigenschappen van Akotherm Basic D20 zijn:

 • Brandklasse B, drupgetal D0.
 • Vocht- en hittebestendig: -30 °C tot 120 °C.
 • Vormstabiel.
 • Densiteit: 20 kg/m³.
 • Kleur van het product: zwart en wit.
 • Niet zelfklevend.
 • Toleranties afmetingen: Max. 10%.

Montagetips
Gebruik Stauf Extreme Tack voor het bevestigen van Akotherm platen. Dit product snijdt u gemakkelijk op maat met een Keramisch mes. Akotherm wordt met de zachte zijde tegen de ondergrond gemonteerd zodat de stevige zijde de zichtzijde wordt. Smeer de Stauf lijm vanuit de hoeken richting het midden en smeer de lijm uit in het midden van het paneel. Bij voldoende lijm blijft het paneel direct aan de ondergrond kleven, stutten of klemmen is niet nodig.

Meer over Akotherm
Op de tipspagina vindt u een uitgebreid artikel over alle Akotherm varianten.

Gratis productmonster
Overtuig u zelf van onze productkwaliteit en vraag een gratis monster aan. Vult u het Contactformulier in met uw adresgegevens dan sturen wij zo spoedig mogelijk een productmonster naar u toe.

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Akotherm D20 | Aanbieding
Uw waardering
Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Terug naar overzicht
Akotherm D20 | Aanbieding - Aanbiedingen